Hudson's Bay in Utrecht opent in stilte

Hudson's Bay heeft zijn nieuwe warenhuis in Hoog Catharijne donderdag geopend. Het feestelijke programma en de officiële opening door burgemeester Van Zanen zijn geschrapt uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van afgelopen maandag.

Hudson's Bay is gevestigd in de voormalige V&D vestiging aan de Rijnkade 5, de winkel meet bijna 17.000 m². Het 34.000 m² grote pand uit 1970 is volledig gerenoveerd door eigenaar IEF Capital en zal ook nog onderdak gaan bieden aan Primark, een LaPlace restaurant en een Jumbo Foodmarket. LaPlace krijgt een cafégedeelte met groot terras aan de nieuw uitgegraven Catharijnesingel.

De passage aan de Rijnkade onder het gebouw is gesloten ten behoeve van winkelruimte en het warenhuis is in de lengte gesplitst. De hoofdingangen van Primark en Hudson's Bay zijn op de plek waar de hoofdentree van de V&D zat. Op straatniveau komt de supermarkt.

De verbouwing wordt uitgevoerd door Heddes Bouw en Ontwikkeling, het ontwerp is van Bakers Architecten en Pieters Bouwtechniek is constructeur.