Garbe koopt eerste logistieke ontwikkeling op Green Square in Aalsmeer

Garbe Industrial Real Estate Netherlands heeft van Dutch City Development de eerste logistieke ontwikkeling op Green Square in Aalsmeer gekocht. Het betreft een off-market ‘forward-funding’ transactie van € 40 mln.

Green Square Logistics I (19.600 m2 warehouse, 2.750 m2 mezzanine, 1.650 m2 kantoren en 22 loadingdocks) is gekocht namens het Garbe Logistikimmobilien Fonds Plus II (GLIF+II). Het gebouw is zeer duurzaam (Breaam Very Good) en wordt in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Green Square betreft een logistieke gebiedsontwikkeling binnen Green Park Aalsmeer dichtbij luchthaven Schiphol. “Het gebouw wordt ontwikkeld op een van de weinige greenfields in de omliggende regio. De gebiedsontwikkeling focust niet alleen op bedrijven die actief zijn in het topsegment van de sierteeltsector, maar ook op traditionele logistiek door de nabijheid van Schiphol”, aldus managing director Maurits Smit.

De transactie in Aalsmeer is de derde transactie dit jaar in Nederland voor GLIF+II. Garbe verwacht de komende maanden nieuwe transacties in Nederland af te ronden.

Garbe werd geadviseerd door Lexence (juridisch), CVO (technisch), EY (fiscaal) en Bridgegap (commercieel)

img
Redacteur
Profiel