Einsteingebouw opvanglocatie voor 650 vluchtelingen

Het Einsteingebouw aan de Kabelweg 21 in Amsterdam West wordt in gebruik genomen voor de opvang van maximaal 650 vluchtelingen.

Deze locatie biedt vluchtelingenopvang voor  periode van tien jaar, zo hebben Rijk en Gemeente Amsterdam met elkaar afgesproken. Na een evaluatie kan dit verlengd worden met maximaal vijf jaar. Het pand wordt verbouwd en naar verwachting in het najaar van 2024 door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opgeleverd. Het ministerie van Justitie en Veiligheid financiert de verbouwing van het pand. Als de opvang van start gaat, is het COA verantwoordelijk voor de begeleiding van de vluchtelingen en beheer van het pand.

Wethouder Rutger Groot Wassink (Opvang en Vluchtelingen): “In afwachting van een goed werkende spreidingswet creëren we in Amsterdam extra opvang voor de lange termijn. Het is van belang om te zorgen voor stabiele opvang met locaties waar mensen voor een langere periode kunnen worden opgevangen. Het gebouw aan de Einsteinweg is een geschikte locatie om ervoor te zorgen dat we in de toekomst minder afhankelijk zijn van tijdelijke noodopvang.”

img
Redacteur
Profiel