Edmond de Rothschild verwerft eerste activa in Nederland

Namens SCPI Edmond de Rothschild Europa heeft Edmond de Rothschild Real Estate Investment Management via een sale and lease back transactie een distributiepand verworven in Surhuisterveen.

Het pand aan de Molenweg 10 heeft een oppervlak van 8.300 m² en is gelegen op eigen grond (15.620 m²). Het bestaat uit 4 onderling verbonden gebouwen, waarvan het eerste deel in 1984 is gebouwd en het laatste deel in 2019, conform de marktnormen voor koelopslag en distributie. Het pand beschikt over 8 laadkades en een nieuw dak met een zonnepaneleninstallatie.

Voor het object is een langjarige huurovereenkomst met De Poel Koel- en Vrieshuis overeengekomen. De Poel is al meer dan 40 jaar op deze locatie gevestigd en heeft het pand twee keer uitgebreid als gevolg van de groei van het bedrijf, met als nieuwste aanwinst een magazijn van 1.400 m², speciaal ontworpen voor invriezen. De onderneming heeft een sterke klantenbasis in de regio opgebouwd.

Deze overname werd uitgevoerd door het Nederlandse team van Edmond de Rothschild REIM, daarbij geadviseerd door QGM Law (juridisch), Prime Realty Partners (commercieel) en Savills (technisch). Verkoper werd geadviseerd door Luzern REIM.