Bosch van Strijp-S naar Strijp-T

Een aantal divisies van elektronicaconcern Bosch in Nederland bundelt vanaf de tweede helft van 2025 hun krachten op een nieuwe, gezamenlijke locatie op bedrijventerrein Strijp-T in Eindhoven.

Bosch wil in Gebouw TX op Strijp T de activiteiten van Bosch Rexroth, Bosch Security Systems, ItoM (Ideas to the Market), Robert Bosch B.V. en Robert Bosch Investment samenvoegen. Deze activiteiten zijn nog gevestigd in Boxtel en in het Boschgebouw aan Torenallee op Strijp-S in Eindhoven. Bosch huurt vanaf het laatste kwartaal in 2025 in totaal 11.500 m2 kantoorruimte met 2.700 m² bedrijfsruimte in gebouw TX1.

Bosch zal hier verschillende vestigingen samenvoegen, waaronder Bosch Security Systems, thans gevestigd op Strijp S en Bosch Rexroth uit Boxtel. 'Door meerdere divisies in een hightech omgeving samen te brengen stimuleren we de onderlinge samenwerking. Daarnaast biedt ook de nabijheid van onderwijs- en kennisinstellingen extra kansen', zegt Patrick Incoletti, directeur Bosch Benelux. 'De aanwezigheid van Bosch past volledig binnen het model van Strijp-T waarin Make-Create-Innovate centraal staat.'

Gebouw TX op Strijp-T in Eindhoven betreft een voormalige machinefabriek van Philips die machines leverde voor de productie van onder andere televisies en röntgenapparatuur. De 270 meter lange en 67,5 meter brede fabriek wordt momenteel getransformeerd tot een modern en energiezuinig bedrijfsgebouw met respect voor de historie en architectonische waarde', licht Boudie Hoogedeure van Geva Vastgoed toe. Gebouw TX is het eerst volgende gebouw op Strijp T dat wordt herontwikkeld. Bovenop de bestaande hal verrijzen straks drie kantoortorens van vijf verdiepingen, waarvan Bosch er één huurt.

Geva Vastgoed en Bosch sloten recent een huurovereenkomst voor het toekomstige nieuwe onderkomen van het elektronicaconcern. Het gebouw gaat plaats bieden aan ongeveer 600 Bosch-medewerkers.

Naast Eindhoven zijn andere belangrijke locaties van Bosch in Nederland: Bosch Transmission Technologie in Tilburg, Nefit Bosch in Deventer, Bosch Power Tools in Breda, Bosch Energy en Building Solutions in Nieuwegein en Berkel & Rodenrijs, BSH Huishoudapparaten in Hoofddorp, Bosch Rexroth in Haarlem en ItoM in Enschede. In totaal werken er ongeveer 3.050 mensen voor Bosch in Nederland. 

Bosch werd geadviseerd door Cushman & Wakefield. Geva werd bijgestaan door Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars.