Boerboom Hout Groep start fabriek voor prefab gebouwen

Boerboom Hout Groep uit Bergeijk start een nieuw bedrijf voor de bouw van houten prefab gebouwen op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. 

Op een kavel van 35.000m² wordt een cross-laminated timber fabriek gebouwd.

Cross-laminated timber (CLT) staat voor kruislaaghout. Door het kruislings verlijmen van houten planken ontstaat een massieve houten plaat die eenvoudig te bewerken is met behulp van computergestuurde machines en gemakkelijk te vervoeren is voor de woning- en utiliteitsbouw. Hierdoor kan in een fabriek een complete nieuwe woning worden geproduceerd, inclusief gevelopeningen, ramen en installatietechnische voorzieningen. 

Wanneer de fabriek operationeel is, is nog van diverse factoren afhankelijk. Het bedrijf is nog op zoek naar de juiste financiers en investeerders. De verwachting is dat in 2024 met Nederlands CLT gebouwd kan worden. De start van de bouw van de fabriek is eind 2022 gepland. In de nieuwe fabriek kunnen panelen geproduceerd worden voor 2500 woningen per jaar.

Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 hectare dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Inmiddels is 95% van het bedrijvenpark verkocht.