Blokker-familie koopt Berlage-blok in hartje Amsterdam

Nieuwgeluk Real Estate, het family office van de familie Blokker, heeft een beeldbepalend woon-winkelcomplex aan het Muntplein in Amsterdam van Dela Vastgoed gekocht. 

 

Het gaat om een door H.P. Berlage ontworpen rijksmonument aangekocht gelegen aan het Muntplein 2-4, Kalverstraat 223 en Rokin 174. Het pand werd gebouwd in 1895 en in 1911 uitgebreid in opdracht van verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845.

Het object bestaat inmiddels uit zestien verhuurde woningen en drie verhuurde commerciële ruimten. De totale oppervlakte van het object bedraagt circa 1.900 vierkante meter.

Het Muntplein is iconisch gelegen, op de kop van de Kalverstraat en het Rokin, naast de Munttoren en met zicht op het Rembrandtplein, hotel De L’Europe en De Bloemenmarkt aan de Singel.

Uit gegevens van het kadaster blijkt dat Nieuwgeluk € 20.457.000 euro betaalde voor het woon-winkel complex in hartje Amsterdam.

Nieuwgeluk is een Nederlands familiebedrijf uit Hilversum, dat investeert in direct en indirect vastgoed met een focus op winkel- en woningbeleggingen. Het bedrijf is een afsplitsing van HB Capital, het investeringsbedrijf van de familie Blokker. Moederbedrijf Nieuwgeluk Group is ook actief in het investeren in retail, private equity en aandelen. Tot de portefeuille behoort onder meer winkelformule Xenos.

 Orange Capital Partners (OCP) heeft namens Dela Vastgoed de verkoop begeleid. Nieuwgeluk is in deze transactie commercieel geadviseerd door McDevitt.