Berlin Hyp financiert kantoorgebouw FOZ in Amsterdam voor Aviva

Berlin Hyp verstrekt Aviva Investors een lening van €78 mln voor de aankoop van kantoorgebouw FOZ op de Amsterdamse Zuidas. De lening heeft een looptijd van vijf jaar.

Het in 2009 gebouwde kantoorgebouw van zeven verdiepingen bevindt zich op de Zuidas, het centrale zakendistrict van Amsterdam en heeft een totale huuroppervlakte van zo’n 12.700 m². Het pand ligt op een knooppunt van openbaar vervoer en langs de snelweg A10.

Twee van de huurders zijn het advocatenkantoor Simmons & Simmons en de wereldwijd opererende IT-serviceprovider Snowflake Computing Nederland. Het gebouw is bekroond met het BREEAM In-Use Excellent certificaat en het EPC-label A, waardoor het kan worden gebruikt in een groene ‘Pfandbrief’, uitgegeven door Berlin Hyp. Hierdoor groeit voor de hypotheekverstrekker het aandeel groene financiering in de portefeuille.

‘We zijn verheugd onze klant te hebben ondersteund bij deze overname in Nederland, een van onze buitenlandse doelmarkten,’ zegt Teresa Dreo-Tempsch, lid van de raad van bestuur van Berlin Hyp. Ook Aviva Investors is bij monde van fondsmanager George Fraser-Harding ‘erg blij met de aankoop van FOZ, een iconisch gebouw op een prominente plek in het centrum van een van Europa's meest dynamische kantorenmarkten’.