Being ontwikkelt 144 appartementen in Amsterdam Oostenburg

Op een van de laatste kavels van Oostenburg in Amsterdam ontwikkelt Being De Oosterlingen.

De Oosterlingen bestaat uit zeven gebouwen met 144 appartementen, ontworpen door MVRDV, elk met een herkenbare identiteit. Het wordt een nieuwe woon–werkplek met historisch besef en een verscheidenheid aan publieke voorzieningen.

De Oosterlingen omvat huur- en koopwoningen voor diverse doelgroepen, van gezinnen en young professionals tot expats en empty nesters. Het totale bruto-vloeroppervlak is 13.950 m², waarvan 1000 m² commerciële plint.

Het waterrijke Oostenburg, om de hoek van de Czaar Peterstraat, kent een rijke industriële historie. Hier meerden de VOC-schepen aan om hun lading te lossen. Het stoere karakter van dit stukje Amsterdam komt terug in de vormgeving en materialisatie van de panden met gevels van glas, hout en gerecycled baksteen tot bio-based composite en rammed earth. De kas, het vogelhuis, de rots, het huis, de imker, de tuin en de klont staan voor alles wat bloeit en groeit op het eiland.

Het Buurtplein, op de kop van het eiland, vormt een entree voor het gebied. Er is veel zichtbaar groen, in de vorm van semipublieke daktuinen met elk een eigen functie, van appelboomgaard tot moestuin en exclusief voor fauna toegankelijk dakbos.

Er komt onder meer doe-horeca, een social impact factory, gezonde grab ’n go, een brainwash wasserette, een private cinema voor 12 personen.

Betrokken partijen
– Ontwikkelaar: Being
– Verkoper: Stadgenoot
– Architect: MVRDV
– Landschapsarchitect: Delva Landscape Architecture/Urbanism
– Omgevingspsycholoog: De Omgevingspsycholoog
– Constructeur: IMd Raadgevende Ingenieurs
– Installatietechnisch adviseur: Arup
– Adviseur bouwfysica: DGMR
– Bouwkostenadviseur: IGG Bouweconomie
– Afnemer publieke plint: Buildings that Matter
– Juridisch adviseur koper: Allen & Overy
– Juridisch adviseur verkoper: Loyens & Loeff
– Commercieel adviseur verkoper: Res & Smit

Laatste nieuws

Evenementen