Start verkoop huidige huisvesting Nauta Dutilh

AMSTERDAM - Van Gool & Partners is gestart met de verkoopactiviteiten voor het circa 12.500 m[sup]2[/sup] grote kantoorgebouw aan de Prinses Irenestraat 59-61 op de hoek van de Parnassusweg en de Strawinskylaan op de Amsterdamse Zuidas. Het pand komt beschikbaar voor verhuur of herontwikkeling omdat de huidige gebruiker - advocatenkantoor Nauta Dutilh - begin 2004 zal verhuizen naar de nieuwbouw World Trade Center (WTC) op het Zuidplein. De koopsom is nader overeen te komen.

AMSTERDAM - Van Gool & Partners is gestart met de verkoopactiviteiten voor het circa 12.500 m2 grote kantoorgebouw aan de Prinses Irenestraat 59-61 op de hoek van de Parnassusweg en de Strawinskylaan op de Amsterdamse Zuidas. Het pand komt beschikbaar voor verhuur of herontwikkeling omdat de huidige gebruiker - advocatenkantoor Nauta Dutilh - begin 2004 zal verhuizen naar de nieuwbouw World Trade Center (WTC) op het Zuidplein. De koopsom is nader overeen te komen.

Het object is momenteel nog eigendom van een particuliere belegger maar zal op basis van een in 1979 gesloten huurovereenkomst met koopoptie per 1 april 2004 door de huidige hoofdhuurder (KPMG) in eigendom worden verworven. Het pand is tot en met 31 mei 2004 onderverhuurd aan Nauta Dutilh. De huurprijs die het advocatenkantoor momenteel betaalt bedraagt bijna € 3 mln per jaar.
Van Gool & Partners verwachten voor het pand onder meer belangstelling van ontwikkelaars. Hoewel er momenteel planologisch geen mogelijkheden zijn tot herontwikkeling zijn er op ambtelijk niveau diverse visies om de Strawinskylaan te verlagen en het volume van de gebouwen aan de Prinses Irenestraat te verdubbelen. Maar ook verhuur behoort tot de mogelijkheden. Door de ligging tegenover de Rechtbank aan de Parnassusweg is het gebouw interessant voor bijvoorbeeld advocatenkantoren. Daarbij moet het overigens wel concurreren met de naastgelegen Assurantiebeurs. Dit pand van 7800 m2 wordt eveneens te koop aangeboden.

Laatste nieuws

Evenementen