29 miljoen uit Volkshuisvestingsfonds voor verduurzaming in Amsterdam-Zuidoost

Ruim 3.000 woningen in Amsterdam-Zuidoost kunnen me behulp van een subsidie van 29 miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds worden opgeknapt en energiezuiniger gemaakt.

Het geld gaat naar woningeigenaren in negen buurten waar de leefbaarheid minder is dan in de rest van de stad.

Het betreft complexen van verenigingen van eigenaren die hun zaakjes niet op orde hebben en waar te weinig geld in kas zit om de noodzakelijke verbeteringen zelf te betalen. Per particuliere woning is maximaal 9.400 euro beschikbaar. Het resterende deel, maximaal een kwart van de totale subsidie, gaat naar corporatiewoningen. De maximale tegemoetkoming voor een corporatiewoning is 6.000 euro.

“De energietransitie is alleen succesvol als iedereen mee kan doen. Met deze subsidie maken we weer een grote slag om alle wijken in Amsterdam klaar te maken voor een duurzame toekomst”, aldus wethouder Marieke van Doorninck.

Met de renovatie gaan de woningen in onder meer de H- en G-buurt, Reigersbos en in de Venserpolder ten minste drie energieniveaus omhoog of bereiken ze energielabel B. Daarnaast is het de bedoeling dat de vve’s voortaan voldoende sparen en de beschikking krijgen over een beter meerjarenonderhoudsprogramma.

img
Redacteur
Profiel