‘Alibi voor bezoek gaat verder dan slager, bakker en groentewinkel in zelfde straatje’

Een modern winkelcentrum dat inspeelt op de wensen van de consument biedt meer dan een concentratie van (food)winkels in dezelfde branche. Volgens Pieter Polman, managing director bij retailbelegger Wereldhave Nederland, moeten klanten een alibi hebben om een winkelcentrum in te lopen.

Polman sprak deze overtuiging uit bij de aankondiging van de tweede fase van de grootscheepse verbouwing van haar winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. Vanaf 4 april zal het bestaande gedeelte van Sterrenburg verder gemoderniseerd worden. Zo komen er nieuwe puien, nieuwe plafonds, wordt er extra daglicht toegevoegd en komt er een versstraat inclusief zitgelegenheid. Daarnaast worden alle entrees vernieuwd en moderner.

‘Met deze structuurwijzigingen en de toevoeging van andere functies aangevuld met slimme concepten en services  geloven wij als Wereldhave dat we van Sterrenburg een multifunctionele verblijfplaats kunnen maken’ vertelt Polman ‘Met als uitgangspunt het dagelijks leven van de consument nu, en richting de toekomst, nog makkelijker te maken.'

Eerste fase

In februari werd het nieuwe gedeelte van Sterrenburg officieel en feestelijk geopend nadat er verschillende vernieuwingen waren doorgevoerd. De entree kreeg een facelift, het nieuwe parkeerdek is in gebruik genomen en de bezoekersstromen werden efficiënter ingericht door bijvoorbeeld de toevoeging van rolpaden. Kledingwinkel Shoeby en bloemenwinkel Bonne Fleur kregen een nieuwe plek en het winkelcentrum werd één van de eerste locaties in Nederland voor  Jumbo Foodmarkt, het XL- en versconcept van Jumbo.  

Lees ook: Nieuw deel Sterrenburg in Dordrecht officieel geopend

Multifunctionele verblijfsplaats

Sterrenburg verandert in de komende jaren van een functioneel boodschappencentrum in een multifunctionele verblijfsplaats waar een heel scala aan producten en diensten te vinden is. Hiertoe worden niet alleen winkels, maar ook andere functionaliteiten toegevoegd zoals gezondheidszorg, sportfaciliteiten en extra horecagelegenheid.

Meer alibi’s creëren

Polman: ‘Wij luisteren heel goed naar de consument, die steeds meer gemak en service verwacht van de plek waar boodschappen worden gedaan. Wij willen in Sterrenburg aan die behoefte tegemoet komen en meer alibi’s creëren voor een bezoek. Dat betekent ook dat we verder gaan dan alleen de slager, bakker en de groentewinkel in hetzelfde straatje neer te zetten. We voegen extra zitgelegenheden en sfeerelementen toe en besteden veel aandacht aan bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en optimale routing.’