Redevco rondt transformatie C&A Utrecht af

Redevco Nederland heeft de transformatie van het voormalig C&A gebouw op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht afgerond.

Na maandenlange werkzaamheden kan er nu gewinkeld worden in het gemoderniseerde winkelpand dat 3800 m² bvo over drie verdiepingen beslaat. Kristof Restiau, managing director van Redevco Nederland: ‘Tijdens de herontwikkeling is de gevel weer in oude staat hersteld met een transparant, dubbel hoog winkelfront en een opmerkelijke luifel. Daarnaast zijn in lijn met Redevco’s duurzaamheidsambities diverse energiebesparende oplossingen aangebracht in het pand.’

Het voormalige warenhuis was speciaal voor C&A ontwikkeld en kwam in twee fasen tot stand. Het originele pand was opgeleverd in 1939 waarna er nog een uitbreiding plaatst vond in de jaren 60. Tijdens deze uitbreiding werd de voorgevel aan de Vredenburg gemoderniseerd en aangepast. Toen C&A in 2017 het pand verliet, om zich alleen in Hoog Catharijne te vestigen, is Rijnbout architecten gevraagd om een ontwerp te maken waarbij specifiek is gekeken naar de oorspronkelijke gevel.

De werkzaamheden werden door aannemer Barten Groep gestart in januari 2019. Het projectmanagement is gedaan door Wijzijnbouwmanagers. Tijdens de verbouwing is het Zalencentrum Vredenburg, dat de 2e tot en met de 4e verdieping van het pand huurt, bereid gevonden om haar vestiging tijdelijk te sluiten. In juli 2019 is het pand weer opgeleverd aan het zalencentrum en Decathlon. Na de heropening van het zalencentrum in september kan er nu dan ook gewinkeld worden bij de Franse winkelketen Decathlon die op 16 oktober 2019 zijn inmiddels tweede winkel in Utrecht opende voor publiek.