UBS Asset Management verwerft kantoorproject ‘The Flow’

UBS Asset Management (UBS AM) heeft The Flow gekocht, een kantoorpand dat gebouwd wordt in de Amsterdamse Houthavens.

De bouw van The Flow (7.000 m², zes verdiepingen) is in mei dit jaar van start gegaan. Het duurzame ontwerp van MVSA Architects  voldoet aan de Breeam Excellent standaard en mikt op een platina-certificaat van Well Building Institute. Het concept voor The Flow komt van ToBeDeveloped. Bedoeling is om een reeks van onderling verbonden Flow-kantoren te realiseren in belangrijke Europese steden.

Het pand aan het water van de Houthavens is  voor 40% verhuurd aan drie bedrijven in de creatieve sector. 'Deze beleggingskans springt in het oog vanwege de nadruk op een gezonde en duurzame werkomgeving. We denken dat dit in huuroverwegingen een steeds belangrijker rol zal spelen. Deze aankoop – de vierde in Amsterdam in de afgelopen twee jaar en de derde in de sterk presterende Houthavens – onderstreept ons vertrouwen in het potentieel van dit opvallende project,’ zo verklaart Ward van de Braak, head of UBS Asset Management for REPM in Europe.

Bij de transactie werd UBS-AM geadviseerd door Houthoff, Van Gool Elburg en Deloitte, en ToBeDeveloped door DLA Piper, Cushman & Wakefield en Savills.

img
Redacteur
Profiel