Care Property Invest levert projecten voor € 12,8 mln op

De Belgische investeerder in zorgvastgoed Care Property Invest heeft twee ontwikkelingsprojecten uit haar Nederlandse zorgvastgoedportefeuille opgeleverd, goed voor een totale investeringswaarde van € 12,8 mln en een bijkomende capaciteit van 28 wooneenheden.

Care Property Invest leverde onlangs het herontwikkelingsproject ‘Wolfsbergen’ op. Het betreft het voormalig gemeentehuis van ’s-Graveland. Het project beschikt over 23 zorgappartementen en heeft een totale investeringswaarde van € 11,2 mln.

Eerder verwierf Care Property Invest landgoed ‘Residence Oldenbarnevelt ’in Rotterdam, een luxueuze zorgresidentie te midden van een uitgestrekt natuurdomein. Vervolgens ging Care Property Invest een samenwerking met ontwikkelaar De Nederlanden Ontwikkeling aan voor de herontwikkeling van het aanpalend koetshuis en de hooischuur. Afgelopen week leverde Care Property Invest deze bijkomende extensies op.

De bijgebouwen beschikken over 5 zorgappartementen en hebben een totale investeringswaarde van € 1,6 mln. De uitbating van beide zorgresidenties is in handen van exploitant Golden Years, gespecialiseerd in hoogwaardige, kleinschalige en luxueuze ouderenzorg.

Peter Van Heukelom, ceo van Care Property Invest: “Met de oplevering van de projecten in ’s-Graveland en Rotterdam, goed voor een totale investeringswaarde van circa € 12,8 miljoen, vergroten we ons aandeel operationele projecten en bijgevolg ook onze stroom aan huurinkomsten. Tegelijk zorgt de samenwerking met exploitant Golden Years, één van de grotere spelers in het Nederlandse luxesegment, voor een verdere diversificatie van ons operatorenbestand.”