Zuid-Holland zoekt ideeën om doorstroming te bevorderen

De provincie Zuid-Holland heeft een wedstrijd uitgeschreven die ideeën moet opleveren om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. 

Met de Challenge Doorstroming daagt Zuid-Holland, met 3,75 miljoen inwoners veruit de drukste provincie van het land, marktpartijen, corporaties en overheden uit om mee te doen. Gedeputeerde Anne Koning: 'De woningnood is hoog en daarom zetten we volop in op de bouw van nieuwe woningen. Ook willen we de bestaande woningvoorraad beter benutten. Er zijn veel oplossingen mogelijk en we willen partijen graag ondersteunen bij het uitvoeren van impactvolle en innovatieve oplossingen om de doorstroming verder op gang te brengen.'

De provincie is op zoek naar alle initiatieven die de doorstroming in de woningmarkt kunnen helpen, gericht op alle doelgroepen, van starters tot aan senioren, van huur tot koop en noemt daarbij als voorbeelden:

Lees ook: Geëmancipeerde oudere kan woningmarkt weer in gang zetten

Zowel non-profit organisaties als institutionele partijen, overheid en commerciële partijen mogen hun ideeën alleen, of in samenwerking met andere partijen aanleveren. Deelnemers kunnen tot 10 oktober hun idee indienen, waarna een vakjury de winnaar bepaalt. Deze krijgt € 5.000 prijzengeld te besteden aan het project, de 'Doorstroom Award Zuid-Holland' en begeleiding bij de doorontwikkeling van het initiatief, door experts vanuit kennisorganisatie Platform31 en de Provincie Zuid-Holland.