Woontoren Flores op Floriade-terrein in Almere bereikt hoogste punt

Ontwikkelcombinatie Amvest-Dura Vermeer, Floriade Expo 2022 en gemeente Almere vierden vrijdag het bereiken van het hoogste punt van woontoren Flores.

De duurzame en hoogwaardig afgewerkte woontoren, naar het ontwerp van Klunder Architecten, is 43.5 meter hoog en heeft 14 bouwlagen. Na de Floriade Expo bestaat Flores uit 80 huurappartementen, waarvan 60 in het middensegment en een commerciële ruimte op de begane grond. Het Amvest Residential Core Fund wordt eigenaar van dit woongebouw.

De woontoren krijgt een bijzonder gevelkunstwerk dat het arboretum van Floriade artistiek vertaalt.

Naar verwachting is eind 2021 de oplevering van Flores. Ruim op tijd voor haar eerste functie tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling die tussen april en oktober 2022 in Almere gaat plaatsvinden.

Flores ligt in het hart van het Floriade-terrein aan het Floraplein. De toren zal door de nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens Floriade Expo 2022. Zo krijgt de topverdieping een lounge en in de commerciële ruimte op de begane grond komt daghoreca en retail en de appartementen worden ingezet voor logies en vergaderzalen voor (internationale) deelnemers aan Floriade.

Het gevelkunstwerk dat het beplantingsplan met de bomen-, planten- en bloemencollectie van het arboretum in een levendig en kleurrijk panorama weergeeft, maakt de woontoren tot een icoon voor Almere dat ook na Floriade behouden blijft. Dit unieke gevelkunstwerk is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. 

De woontoren komt in de nieuwe groene stadswijk Hortus van de gebiedsontwikkeling Floriade in Almere.