Woningcorporatie Vivare neemt woningen over van Habion

Vivare zal twee complete complexen in het Gelderse Rheden overnemen van woningcorporatie Habion.

Daarover hebben de twee woningcorporaties overeenstemming bereikt. Het Kadaster meldt daarbij een koopprijs van € 10,3 mln. Per 1 december aanstaande gaan de woningen en hun huurders over naar de nieuwe eigenaar.

Het gaat om twee complete complexen: De Brink en het Veerhuis. De gebouwen bevinden zich in Rheden aan Worth Rhedenseweg 61-189 oneven.

De Brink (bouwjaar 2000) bestaat uit 19 drie- en vierkamerappartementen. Het Veerhuis (bouwjaar 1998) omvat 46 driekamerappartementen. De Brink beschikt over een AB-energielabel, het Veerhuis een CD-energielabel.

In de woningen wonen met name 55+’ers. De gebouwen zijn gelegen naast intramuraal zorgcomplex Rhederhof. Huurders mogen nu en in de toekomst gebruik maken van de faciliteiten aldaar.

De huurders zullen straks hun huur overmaken aan Vivare, maar verder zullen er voor hen weinig veranderingen zijn. Zij kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen. Vivare heeft momenteel nog geen concrete plannen voor verdere verduurzaming van de complexen.

Laatste nieuws

Evenementen