Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder als Kantoor Wintertaling

Bij het nieuwe Amsterdamse kantoor Wintertaling, dat dit jaar nog meer mensen wil aantrekken, werken vijftien advocaten en professionals, mede-eigenaar zijn van het kantoor.

Tot voor kort vielen Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht, samen met Wintertaling Notariaat ondernemingsrecht en Wintertaling Vastgoed & Arbeidsrecht, onder een coöperatie met de naam Wintertaling. Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder vanuit de behoefte naar meer focus en het vergroten van de innovatiekracht. ‘In de nieuwe constructie opereren we echt ondernemend. Dat betekent: we focussen niet op financiële doelen, zoals gebruikelijk in de advocatuur, maar concentreren ons op hoe we klanten zo goed mogelijk kunnen bijstaan’, zegt Marein Smits, een van de initiatiefnemers van het nieuwe kantoor.

Rechtsgebieden

Wintertaling biedt in de nieuwe vorm juridische ondersteuning op het gebied van corporate M&A (litigation, startups/scale-ups, familiebedrijven, technology, herstructurering en business valuation) en vastgoedrecht (bouw, projectontwikkeling, omgevingsrecht, huurrecht, koop en verkoop). Ook heeft het kantoor een Frankrijk Desk. De nauwe samenwerking met het notariaat dat onderdeel was van de coöperatie en nu onder aanvoering van Sabine van Suijdam deel uitmaakt van notariskantoor Hermans & Schuttevaer Amsterdam, blijft intact.

Bij het nieuwe kantoor sluiten zich twee voormalige Wintertaling-teamleden opnieuw aan, Martin Poelman en Yord Koudstaal.