Winkelcentrum Pijnacker in Franse Handen

Het Franse Paref Gestion heeft winkelcentrum Ackershof in Pijnacker gekocht. 

Paref kocht het winkelcentrum voor haar Novapierre Allemagne 2 SCPI-fonds van een commanditaire vennootschap tussen 4 Real Estate CV en de Stichting Beheer en Bewaring Brandwijk Fonds (SBBBF). Het bedrag dat met de transactie was gemoeid is niet bekend gemaakt. 

Het winkelcentrum Ackershof ligt aan het Raadhuisplein in het hart van Pijnacker en heeft een totale oppervlakte van 6.754 vierkante meter. Het pand is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en onder het centrum is een grote parkeergarage met plaats voor circa 600 auto’s, die via de Oostlaan te bereiken is. Tot de huurders in het pand behoren supermarktketen Dirk, winkelketen Hema, restaurants en een verscheidenheid aan winkels.

Het Novapierre Allemagne 2 SCPI-fonds, dat in 2019 is gelanceerd, investeert in verhuurde, duurzame en kwalitatief goede retailactiva  in sterke economische regio’s in Europa met een leaseprofiel voor de middellange termijn. De portefeuille omvat momenteel 17 objecten, waaronder de meest recente overname.

Paref Gestion werd bij de transactie geadviseerd door Principal Asset Management, Nadorp Makelaars, n/p notarial partners, Royal HaskoningDHV en Source law. Cushman & Wakefield verzorgt het vastgoed- en technisch management.