Westmont doet exploitatie hotels Invesco

Invesco Real Estate heeft overeenkomsten ondertekend met hotelexploitant Westmont Hospitality Group voor 13 IHG-hotels in Duitsland en in Amsterdam.

Westmont zal optreden als de huurder en co-investeerder. Als onderdeel van de deal zullen naar verwachting aanzienlijke verdere investeringen worden gedaan in acht Holiday Inn Express-hotels in Duitsland en een hotel in Heidelberg.

Invesco verwierf de portefeuille van 13 hotels onder het IHG-merk in 2017 voor € 530 mln, destijds een van de grootste pan-Europese hotelsectorovereenkomsten. Het merendeel van de activa (85%) bevindt zich in steden als Berlijn, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München, de overige 15% staat in Amsterdam. In Amsterdam gaat het om het Holiday Inn op de Boelelaan en het Crown Plaza in Hoofddorp. Tidal Operations, de vorige exploitant van deze hotels, werd in augustus failliet verklaard. Beide hotels zijn sindsdien gesloten.

Invesco’s pan-Europese hotelportefeuille omvat € 1,5 mrd beheerd vermogen en 23 hotels in zes landen.

Westmont is meer dan 40 jaar geleden opgericht en bezit en exploiteert ongeveer 400 hotels in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië.

Bij deze transactie werd Invesco geadviseerd door CBRE Hotels, PWC, Taylor Wessing en GvW Graf von Westphalen. Westmont werd geadviseerd door Hogan Lovells.