Waarom EY dreigt hartje Londen te verlaten

Accountants- en adviesbedrijf EY dreigt hartje Londen na 25 jaar te verlaten. Het bedrijf zou niet de eerste grote kantoorhuurder zijn die veel meters in de Britse hoofdstad inlevert. 

PropertyEU, zusterblad van PropertyNL, schrijft over het voornemen van EY om 1 More London Plaza, tussen London Bridge en Tower Bridge, in te ruilen voor een bescheidener kantoor. Het bedrijf huurt het 10 verdiepingen tellende kantoor al 20 jaar voor de Britse en Ierse activiteiten. In 2028 loopt het contract af en EY zou dit niet willen verlengen.

Hybride werken

Bronnen melden dat de ambitie van EY om zelf in 2025 CO2-neutraal te worden, aan de basis ligt om te willen verhuizen naar een kleiner en groener kantoor. Ook het hybride werken zou een kantoor minder noodzakelijk maken. EY verlangt van haar medewerkers dat ze minsten 2 dagen thuiswerken, al is het kantoor van dinsdag tot en met donderdag voor bijna 88% bezet. 

Vastgoedvoetafdruk

In een verklaring zegt EY: 'Als groeiend bedrijf met meer dan twintig kantoren verspreid over de hele wereld beoordelen we voortdurend onze vastgoedafdruk in Groot Brittanië. In Groot-Brittannië beoordelen we voortdurend onze vastgoedvoetafdruk. Wij geven geen commentaar op speculatie.'

11 kantoren in Nederland

EY heeft meer dan 700 kantoren in meer dan 150 landen. In Nederland werkt Nederland vanuit 11 locaties door heel het land. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Rotterdam. 

Boete voor cancelen huurcontract

Als EY het kantoor op 1 More Londen Place verlaat voor een kleinere ruimte, is het zeker niet de eerste grote kantoorhuurder in Londen die een soortelijke stap zet. In Londen maakte bank HSBC eerder dit jaar bekend Canary Wharf in te willen ruilen voor iets kleiners. Techbedrijf Meta tikte onlangs een boete van omgerekend € 172 mln af om onder de aanhuur van een kantoor in Londen uit komen.