Waaijer mag bouwen in Dordts Dubbeldam

Waaijer Projectrealisatie heeft de gemeentelijke tender voor de locatie Oudland in de Dordtse wijk Dubbeldam gewonnen met het plan InBloei.


Op 10 oktober hebben de gemeente Dordrecht en Waaijer Projectrealisatieeen overeenkomst gesloten voor de realisatie van InBloei. Aan de Recklinghausenweg, op het voormalige terrein van de amateurvoetballers van OMC wordt een wijk met  50 grondgeboden koopwoningen gerealiseerd. Het woningaanbod wordt verdeeld over 32 rijwoningen in verschillende beukmaten, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrijstaande woningen op riante kavels en een collectieve binnentuin.

Bij het plan worden  duurzaamheid, natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit nadrukkelijk meegenomen. Ook wordt een stedenbouwkundige knipoog gegeven naar de cultuurhistorie van het gebied. De architectuur van InBloei is geïnspireerd op de ‘kloeke’ gebouwen van de historische terpwoning die in het verleden in de buurt van het plangebied hebben gestaan. De gebouwen staan, net zoals een terpwoning, iets verhoogd ten opzichte van het landschap met mee-ontworpen groene erfafscheidingen.

Bij de planvorming werd samengewerkt met de ontwerpers en adviseurs van KOW architecten, RRog stedenbouw en landschap, KVMC (duurzaamheid en installatie), Ooms Makelaars, bbn adviseurs, Buro Bouwfysica, PRSC., VermiService (Ecologische groenvoorziening) en Vivid-Vision.

Naar verwachting gaan de woningen medio 2024 in verkoop.

Laatste nieuws

Evenementen