WDP wil € 300 mln via versnelde private plaatsing aantrekken

WDP (Warehouses De Pauw) hoopt met een private plaatsing van nieuwe aandelen bij investeerders een bedrag van € 300 mln binnen te halen.

De logistieke ontwikkelaar wil het geld onder andere in logistieke projecten in Frankrijk, Duitsland en Roemenië investeren. Ook wil WDP zijn projecten in de Lage Landen uitbreiden. Daarmee zouden de WDP-investeringen in 2023 op € 440 mln uitkomen. De nieuwe aandelen geven volgens WDP recht op de winst en het dividend van het lopende boekjaar 2023, betaalbaar in mei 2024.

Met inbegrip van de verwachte nieuwe aandelen, herbevestigt WDP zijn vooruitzichten voor 2023, met name een EPRA-winst van € 1,40 euro per aandeel (+12% j/j) en een dividend van € 1,12 bruto per aandeel (+12% j/j). Tevens ambieert WDP een winst per aandeel van € 1,50 in 2025.

De familie Jos De Pauw wil zelf een order indienen van € 30 mln, zonder gegarandeerde allocatie, en dit aan de finale uitgifteprijs. WDP is van mening dat, in het huidige klimaat van hoge rentes, financiering met eigen vermogen zinvoller is dan schuldfinanciering.