WDP-familie De Pauw onmisbaar voor bouw drie Nederlandse distributiecentra

WDP, wat staat voor Warehousing & Distribution De Pauw, financiert met een u-bocht de bouw van drie logistieke centra in Nederland. De steenrijke Belgische familie De Pauw speelt daarin een cruciale rol.

Eerder dit jaar gaf het beursgenoteerde WDP (Amsterdam en Brussel) te kennen drie nieuwe distributiecentra in Nederland met een oppervlakte van in totaal ongeveer 70.000 m² te gaan realiseren: project te Veghel (bestaande uit twee fases) en het gedeeltelijk voorverhuurde project te Tiel – beide voor Kuehne + Nagel –, alsmede het voorverhuurde project te Bleiswijk voor Konings-Zuivel. De drie complexen worden gebouwd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. De betaling daarvan vindt plaats in een aandelenruil waarin Jos de Pauw, oprichter WDP en aandeelhouder, een belangrijke rol speelt.

Joost Uwents, ceo WDP legt uit: ‘Bouwbedrijf van de Ven ontvangt voor circa € 45 mln aan nieuw uitgegeven aandelen WDP voor de bouwkosten. Onderwijl verkoopt familie Jos De Pauw, via hun familiale maatschapstructuur RTKA, voor circa € 34 mln aandelen WDP. Met dit geld, aangevuld met € 11 mln uit het familievermogen worden de aandelen die in bezit zijn van Van de Ven teruggekocht. Met lange termijn bouwpartners hebben we deze financieringsconstructie. Dit jaar hebben we al driemaal op deze wijze de realisatie van distributiecentra mogelijk gemaakt.’