Vorm ontwikkelt 37 woningen in Dordts Wielwijk

Bouwende ontwikkelaar VORM gaat op de voormalige locatie van het Da Vinci College op de Kompaslocatie in de wijk Wielwijk in Dordrecht 37 woningen realiseren.

De voormalige school aan de Karel Doormanweg 8 is onlangs gesloopt om ruimte te maken voor een gloednieuw schoolgebouw en woningprogramma. Op 26 oktober 2023 ondertekenden de gemeente Dordrecht en VORM de ontwikkelovereenkomst. 

Het woningbouwplan met 37 koopwoningen woningen ligt aan het water en bestaat uit een divers woningaanbod van 10 grondgebonden woningen en 27 appartementen, die moeten zorgen voor een positieve impuls voor de wijk. Het appartementsgebouw wordt zes lagen hoog, met vijf appartementen per verdieping. De appartementen variëren tussen de 45 m2 en 85 m2 met balkons die voornamelijk georiënteerd zijn op het zuiden.

Gezamenlijk groen

Het stedenbouwkundig uitgangspunt is het realiseren van een groene wandelroute langs het water, die onderdeel zal worden van een nog te realiseren parklint in de wijk Wielwijk. Daarnaast wordt tussen het appartementencomplex en de grondgebonden woningen gezamenlijk groen gerealiseerd voor de toekomstige bewoners.

Wethouder volkshuisvesting Peter Heijkoop: ‘Deze 37 nieuwe woningen, met nieuwe school voor speciaal onderwijs, aan de rand van Wielwijk zijn een goede toevoeging aan de wijk. Verschillende doelgroepen kunnen hier over een paar jaar een fijn onderkomen vinden in mooie eengezinswoning of een appartement.’

Nieuwe school

De nieuwe school betreft het Drechtster College, een school voor voortgezet gespecialiseerd onderwijs die behoort tot de regionale zorgverlener Yulius. De bouw hiervan gaat waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2024 van start.  

Naar verwachting start VORM met de bouw van de woningen in het derde of vierde kwartaal van 2025.