Vorm ontwikkelaar in Park16Hoven in Rotterdam

Projectontwikkelaar Vorm is door de gemeente geselecteerd voor de ontwikkeling van een gebied in Park16Hoven in Rotterdam.

Het winnende plan ‘De Vallei’ is vervaardigd samen met Geurst & Schulze Architecten, Korteknie Stuhlmacher Architecten, Pieter Bedaux en Urban Synergy. Het voorziet in de bouw 132 nieuwe woningen, waarvan 110 sociale huurwoningen voor Havensteder en 22 grotere koopwoningen en allerlei voorzieningen.

De Vallei krijgt een natuurinclusieve binnentuin, buurtcafé met gezonde maaltijden, een buurtkamer, leeszaal, speelfabriek, gezondheidscentrum en een supermarkt. Bovendien kunnen bewoners gebruikmaken van gratis deelfietsen. Tevens biedt Vorm een korting op gezonde boodschappen aan, bij deelname aan het onderhoud van de collectieve tuin. Zo komt er volgens de projectontwikkelaar minder druk op de portemonnee, en meer ruimte in het hoofd van de bewoners en wordt het buurtgevoel sterker. De Vallei is ingericht op toegang tot gezond eten, ruimte om te bewegen en te ontmoeten én een groene leefomgeving. Voor mens en dier. “Met dit concept geven we vorm aan gelijkwaardigheid en collectiviteit. We maken een gezonde leefomgeving in alle facetten”, vertelt Hans Meurs, ceo Vorm. Vorm Bouw is de aannemer.

img
Redacteur
Profiel