Vijf sterren voor ASR Real Estate in GRESB-benchmark

Alle fondsen van ASR Real Estate ontvingen dit jaar vijf sterren in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Dit houdt in dat de fondsen tot de 20% duurzaamste GRESB-fondsen ter wereld behoren.

Het ASR Dutch Science Park Fund is voor het tweede jaar op rij benoemd tot Global Non-listed Sector Leader in de categorie Technology/Science. Met name op het gebied van energiereductie zijn door de fondsen meer punten behaald dan voorgaande jaren. Dit ligt in lijn met de ambitie van ASR Real Estate om CO2-neutrale vastgoedportefeuilles in 2045 te hebben.

Dick Gort, ceo ASR Real Estate: “Door de continue aandacht en inzet die we hebben voor duurzaamheid zien we jaarlijks een verbetering in onze scores. Mede dankzij de Paris Proof routekaarten hebben we dit jaar stappen gezet op het gebied van energiereductie. De vijf sterren voor al onze fondsen zijn hier een mooie erkenning van.”

Het is voor het eerst dat er door GRESB punten zijn toegekend voor klimaatadaptatie. ASR Real Estate heeft voor alle gebouwen in de portefeuilles klimaatrisico’s in kaart gebracht en de aankomende jaren wordt gewerkt aan het uitvoeren van maatregelen om risico's te mitigeren.