Vijf ontwikkelaars tekenen voor 4.500 woningen in Capelle-Rivium

Zuiver Vastgoed-Novaform, Magis Real Estate, Waterford, Redevco Living en Woonfront-FiMek hebben een overeenkomst getekend met de gemeente Capelle aan den IJssel voor de bouw van 4.500 woningen.

 

“Een juichmomentje”, noemde wethouder Harriët Westerdijk het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst. “Deze overeenkomst laat zien dat we weer een stukje dichterbij de ombouw van het bedrijventerrein komen en in Rivium straks enkele duizenden nieuwe woningen kunnen realiseren.” Zij gaf een complimentje aan de ontwikkelaars die in een lastige economische tijd, risico’s nemen en onvermoeibaar blijven zoeken naar woningbouwmogelijkheden.

In de overeenkomst hebben ontwikkelaars en de gemeente afspraken gemaakt over hoe ze samen Rivium ontwikkelen en is beschreven welke planologische procedures de komende tijd moeten worden doorlopen. Bedoeling is in de loop van 2026 te beginnen met de bouw van de eerste appartementen.

Uiteindelijk worden in Rivium zo’n 5.500 nieuwe woningen gebouwd. De nadruk ligt op gestapelde bouw. Een aantal kantoorpanden wordt omgebouwd tot woningen, andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Blikvangers worden twee woontorens van ruim 130 meter hoogte. De meeste woontorens krijgen een hoogte tot 70 meter. Ook komen er restaurants, terrassen, winkels waaronder een supermarkt, een dokterspost en een fysiotherapeut. Ook wordt er gesproken over een school en een huis van de wijk.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen