Van Omme & De Groot ontwikkelt nieuwe buurt in Oostvoorne

Van Omme & De Groot gaat de nieuwe wijk Zwaluwhof in Oostvoorne (Zuid-Holland) ontwikkelen. In de buurt zijn 71 koopwoningen en aanpalend 42 sociale huurwoningen voorzien.  

21 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld voor nieuwbouwplan Zwaluwhof. In Oostvoorne komen tussen de Patrijzenlaan, Fazantenlaan en de Van der Meerweg 71 koopwoningen. Naast Zwaluwhof is een plan in ontwikkeling van het gemeentelijk Woonbedrijf met 42 sociale huurwoningen aan de Patrijzenlaan. 

De koopwoningen  worden ontwikkeld door Van Omme & De Groot Schippers Architecten BNA , LAP Landscape & Urban Design, Gebiedsmanagers, MAD - modeling and design en Gemeente Westvoorne . Zij gaan hier 17 compacte en 15 royale rijwoningen bouwen, 10 geschakelde bungalows, 22 twee-onder-één-kapwoningen en 7 vrijstaande woningen.

Lees ook: Bouwen voor senioren: niets doen is geen optie meer

Betaalbare starterswoningen

Het plan sluit aan op de grote behoefte aan zowel betaalbare starterswoningen als woningen voor senioren. De gemeente heeft regionale afspraken gemaakt met de omliggende gemeenten over de bouw van woningen. Een deel van die woningen wordt gebouwd in de dorpskernen. De ontwikkeling van dit gebied draagt daaraan bij.

Afvoer regenwater

De  nieuwe buurt krijgt een eigen karakter. Door de achtertuinen van de nieuwe woningen te spiegelen aan de tuinen van de bestaande woningen ontstaat er een soort binnengebied met ruimte voor water en bomenlanen. De waterpartijen zijn onderdeel van het watersysteem dat zorgt voor een goede afvoer van regenwater. De bewoners van de nieuwe woningen kunnen parkeren in de openbare ruimte tussen het groen, maar ook op eigen terrein.