URW verkoopt koopcentrum bij Cannes voor € 272 miljoen

Unibail-Rodamco-Westfield, in Nederland eigenaar van drie winkelcentra, heeft een nog maar 8 jaar oud koopcentrum nabij het Franse Cannes met een flinke afslag op de oorspronkelijke ontwikkelwaarde verkocht voor € 272 mln. Dit meldt PropertyEU, zusterblad van PropertyNL. 

Unibail-Rodamco-Westfield heeft Polygone Riviera verkocht aan de Franse vastgoedbelegger Frey voor €272 mln, zo schrijft PropertyEU. De verkoopprijs zal voor URW toch wel een tegenvaller zijn aangezien het bedrijf 8 jaar geleden circa €350 uitgaf aan de ontwikkeling van het winkelcentrum in de buurt van Cannes.

Voor Frey past de aankoop van Polygone Riviera in haar streven om Europees leider op het gebied van duurzame retail te worden. URW geeft aan met de verkoop van het centrum nu op 90% (€ 3,6 mrd) van haar “verkoopdoel” van € 4 mrd te zitten. Met de verkoop van assets wil de vastgoedbelegger haar balans versterken.

In Nederland heeft URW nog drie centra over. Naast de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam gaat het om Stadshart Amstelveen en Stadshart Zoetermeer.

Het centrum in Cannes is 77.100 m2 groot en telt 130 merken. De verkoop van het openluchtwinkelcentrum is de grootste transactie die PropertyEU afgelopen week signaleerde en wordt nog dit kwartaal afgerond.