URW breidt reductiedoelstellingen uit

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) gaat de energiebesparende aanpak in zijn winkelcentra verder opvoeren om te helpen bij de aanpak van de Europese energiecrisis.

Als onderdeel van zijn proactieve Better Places 2030-duurzaamheidsstrategie heeft URW sinds 2015 zijn energie-intensiteit geleidelijk verminderd, met een permanente reductie van 15% wereldwijd en 17% in Europa. Het bedrijf ligt op schema voor de doelstelling van een totale energiereductie van 30% in 2030.

URW heeft zijn totale CO2-footprint al met 27% verminderd, en streeft naar een reductie van 50% tegen 2030. In Europa heeft URW al voor de crisis 100% hernieuwbare elektriciteit ingekocht voor de gemeenschappelijke ruimtes in zijn winkelcentra.

Bovenop zijn langetermijnplannen streeft URW op de korte termijn naar een extra reductie van 15%, bijvoorbeeld door een vermindering van 30% van de verlichting tijdens de openingsuren, het stopzetten van ‘air curtains’, vermindering van airconditioning en verwarming, en het aanpassen van de verlichting van de parkeergarage op basis van bezetting (waar mogelijk gefaciliteerd door parkeertechnologie). De belegger gaat ook zijn retailers vragen om soortgelijke maatregelen te nemen.