Tweede start bouw van Land van Anna in Goirle

Vrijdag 8 september was de tweede start bouw van Land van Anna in Goirle, waar textielfabriek Havep gevestigd was.

Land van Anna bestaat uit totaal 167 woningen, verdeeld over 108 koopwoningen, 43 sociale huurwoningen en 16 vrijesectorhuurwoningen (van woningcorporatie Leystromen). De luxe villa’s, appartementen en kavels in deelgebied Aan de Leij hebben vrij uitzicht op de natuur en het landgoed. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen twee-onder-eenkapwoningen, vrijstaande woningen en beneden-bovenwoningen (sociale huur). Deelgebied Rondom de Fabriek biedt een mix van betaalbare rijwoningen, herenhuizen en appartementen (sociale huur). Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek Havep wordt geïntegreerd in dit deelgebied.

Betrokken partijen zijn projectontwikkelaars Wilma Wonen, CRA Vastgoed (samen VOF Wilma-CRA Goirle) en bouwbedrijf Huybregts Relou. Woningcorporatie Leystromen neemt 43 sociale huurwoningen en 16 vrijesectorhuurwoningen af.

In juni 2023 is de eerste paal geslagen van de appartementen en de twee-onder-eenkapwoningen en in het najaar volgt de aanvang van de bouw van de vrijstaande villa’s. De prognose van de start van de bouw van verkoopfase 2, deelgebied Rondom de Fabriek, is het eerste kwartaal van 2024. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen de eerste helft van 2025 opgeleverd.