Tristan en Timeless kopen hoofdkantoor Siemens

Het Episo 6 Fund van Tristan Capital Partners en partner Timeless Investments hebben het Nederlandse hoofdkantoor van Siemens gekocht.

Het kantoor van Siemens staat aan de Prinses Beatrixlaan 800 in Den Haag. De verkoper is Corporate Office Fund VII, een consortium van Rinkelberg Capital en Eikenbosch Holding. De koopsom is volgens het Kadaster € 98,4 mln.

Het kantoor, met een oppervlakte van 29.065 m², bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met ieder een eigen entree en met eenvoudig onder te verdelen verdiepingen. Het staat in het centrale zakendistrict van Den Haag, op loopafstand van het treinstation Den Haag Laan van NOI. Het kwalitatief hoogwaardige kantoor is ESG-geaccrediteerd, heeft een energieprestatiecertificaat A en de gebouwen hebben een Leed Gold- of Leed Platinum-certificering. Het businessplan voorziet in de herontwikkeling en verdere verbetering van de ESG-prestatie van het kantoor.

Kick van der Wel, executive director bij Tristan Capital Partners: ‘De aankoop van het hoofdkantoor van Siemens was een uitgelezen kans om in te spelen op de grote vraag naar kantoorruimte in dat gebied. Het gebrek aan hoogwaardig beschikbare kantorenmeters, gekoppeld aan de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden in dit gebied, maakt dit een aantrekkelijke propositie, nu huurders steeds vaker op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid.’

Tim van Veggel, managing partner bij Timeless Investments: ‘Het veelzijdige businessplan speelt in op onze kracht als ‘hands-on’ investeerder. Van oorsprong ontwikkelaar zijn we een die altijd gaat voor kwaliteit voor de gebruiker en de omgeving met een liefde voor architectuur.’

Tristan Capital Partners en Timeless Investments werden geadviseerd door Greenberg Traurig, SGS Search en PWC. De verkoper is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff en SGS Search.