Trinity Vastgoed koopt twee kantoren in Amsterdam

Trinity Vastgoed heeft twee kantoorpanden gekocht van Certitudo Capital. De kantoren hebben een gezamenlijk oppervlakte van circa 6.500 m2 en zijn gelegen aan de Paasheuvelweg 3 en 5 in Amsterdam Zuid-Oost.

De afgelopen jaren heeft Certitudo Capital beide kantoorpanden duurzaam gerenoveerd naar energielabel A en langjarig verhuurd aan onder andere Sportfondsen en de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Trinity Vastgoed betaalde voor het kantoor aan de Paasheuvelweg 3 € 9,8 miljoen, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Voor Paasheuvelweg 5 werd € 8,2 miljoen neergeteld.

Asset Manager DutchRE B.V. meldt dat de twee objecten aan de IQuarters life sciences en health technology campus zullen worden toegevoegd. De campus, die inmiddels 10 gebouwen en een kleine 80.000 m2 omvat, is gelegen in het Amsterdam Life Sciences District (ALSD).

ALSD bestaat uit Paasheuvel Village, Amsterdam UMC locatie AMC en het in ontwikkeling zijnde Medical Business Park. Uiteindelijk moet het dtsrict 300.000 m2 ruimte bieden aan bedrijven in de health technology en life sciences sector.

Certitudo Capital en DutchRE hebben de transactie op commercieel vlak zelfstandig tot stand gebracht. DutchRE is geadviseerd door Houthoff en Certitudo Capital is geadviseerd door Simmons&Simmons.