Trebbe maakte in 2020 pas op de plaats

Na jaren van groei maakte de omzet van Trebbe Holding in 2020 een kleine pas op de plaats. De totale omzet daalde licht naar € 379 mln.

Het rendement verbeterde sterk ten opzichte van een jaar eerder en bedroeg 5,1% voor belastingen. De omzet uit woningbouw binnen Trebbe bedroeg € 292 mln. De omzet verkregen uit utiliteitsbouw en bedrijfshuisvesting daalde licht van € 100 mln naar € 87 mln. Onder Trebbe Holding vallen Trebbe Groep, Dijkham Bouw, Bouwbedrijf Van den Hengel en de Giesbers Bedrijven.

Trebbe blikt terug op een bewogen en bijzonder 2020. ‘Natuurlijk speelt de corona-pandemie daar een grote en nadrukkelijke rol in’, vertelt Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe. ‘Dankzij een stevig pakket aan maatregelen om de veiligheid en gezondheid van medewerkers, opdrachtgevers, bouwpartners en leveranciers te waarborgen konden we gelukkig ‘gewoon’ doorgaan met ontwikkelen, het verkopen van woningen en bouwen.’ Wel heeft corona geleid tot meerkosten. ‘Het verzuim lag hoger, ook omdat mensen uit voorzorg thuisbleven, we hebben extra maatregelen getroffen en in enkele gevallen zijn werken doorgeschoven. Dit staat echter niet in verhouding tot wat andere sectoren overkomen is.’

Na een bewuste pas op de plaats met de omzet in 2020, voorziet Trebbe een omzetsprong voor 2021. Trebbe: ‘De goedgevulde orderportefeuille biedt een stevig fundament voor 2021 en verdere jaren.’ Trebbe verwacht dat de omzet verkregen uit projectontwikkeling, de nieuwbouw van grondgebonden woningen en appartementencomplexen en de omzet vanuit utiliteitsbouw en bedrijfshuisvesting stijgt. De omzet vanuit groot onderhoud en renovatie van bestaand vastgoed wordt geconsolideerd. Dit bij elkaar resulteert in een te verwachten omzetgroei in 2021 van circa 20%.