Track, eerste fase van Cartesius in Utrecht, opgeleverd

De eerste fase van de nieuwe woonwijk Cartesius met bijna drieduizend woningen is voltooid.

 

Het nieuwe woongebouw Track met 242 huurders wordt vandaag opgeleverd. De gebiedsontwikkeling van Cartesius bestaat uit verschillende fases met in totaal 2852 woningen. In Fase 1 heeft Keystone Vastgoed 322 woningen ontwikkeld, waarvan 92% behoort tot het middenhuur-segment. In fase 2-6 worden de komende jaren door Ballast Nedam Development en MRP nog 2530 woningen ontwikkeld. Daarnaast komen er twee parken, een basisschool, sporthal, supermarkt met biologische producten, horeca en diverse culturele en sportvoorzieningen. De wijk wordt autoluw, met veel ruimte voor groen, wandelaars en fietsers en slimme mobiliteitsoplossingen.

Solo en Track

Fase 1 bestaat uit twee woongebouwen, te weten Solo, dat in maart in gebruik genomen werd, en Track, dat nu opgeleverd wordt. Beide gebouwen zijn ontwikkeld door Keystone Vastgoed en gekocht door Achmea Real Estate namens PME pensioenfonds. Alle woningen in Track zijn inmiddels verhuurd. Bouwbedrijf Wessels Zeist is verantwoordelijk voor de realisatie.

Zes woonblokken

Het deelproject Track, ontworpen door OPL architecten bestaat uit zes woonblokken, elk met een eigen unieke uitstraling, welke tussen het spoor en het toekomstige park zijn gerealiseerd. De appartementen, variërend tussen 54 m² en 109 m², zijn voorzien van volledig ingerichte keukens en badkamers, energiezuinig en hebben een hoge duurzaamheidsscore. In de verdiepte parkeergarage is behalve de 58 autoparkeerplaatsen ook rekening gehouden met ruim 800 fietsstallingsplekken en extra ruimte voor bakfietsen en E-bikes.

Deelauto's

Naast de grote eigen buitenruimte bij de appartementen kunnen de bewoners beschikken over een volledig ingerichte binnentuin bovenop de parkeergarage en tussen de woonblokken  met aandacht voor biodiversiteit en ruimte om elkaar te ontmoeten.

Aan de voorzijde van gebouw Track komen tien elektrische deelauto’s beschikbaar komen voor de bewoners. Het terrein wordt voorzien van groen en bomen uit de Craamkamer zullen er een plek krijgen. Deze bomen zijn elders in het gebied verwijderd vanwege de bouwactiviteiten en worden ‘opgeslagen’ totdat het park definitief wordt ingericht.