Ten Brinke levert supermarkt Lochem op aan Lidl

Op het voormalig gasfabriekterrein aan de Julianaweg in Lochem heeft Ten Brinke Poortier Romein Projecten een nieuwe Lidl-supermarkt ontwikkeld.

Ten Brinke Bouw is in februari 2020 met de bouw begonnen en op 27 juli 2020 is de supermarkt casco aan Lidl opgeleverd. 

De supermarkt heeft een bruto-oppervlakte van 2300 m² en een inpandig laad- en losdock. Op het buitenterrein is plek voor 145 parkeerplaatsen. Tevens worden er naast de Lidl nog 40 extra parkeerplaatsen op gemeente grond aangelegd die openbaar toegankelijk zijn.

Voor de hele ontwikkeling is ingezet op een duurzaam concept. Zo beschikt het filiaal over laadpalen, is het gehele dak voorzien van zonnepanelen, de verlichting 100% led, de koel- en vriestechniek duurzaam en milieuvriendelijk en het filiaal is volledig aardgasvrij.

Rondom de supermarkt zijn een aantal bestaande bomen gehandhaafd en worden er nieuwe bomen en hagen gepland.

De komende maanden zal Lidl verder gaan met de complete afbouw en inrichting van de winkel. De opening staat gepland voor oktober 2020.

Na de opening van de nieuwe Lidl supermarkt zal Goossens Tweewielers BV zich in december 2020 vestigen in het pand van de huidige Lidl-supermarkt aan de Prins Bernhardweg 11–13 te Lochem.

Hierna zal het parkeerterrein van de nieuwe Lidl-supermarkt verder gecompleteerd worden door de locatie Julianaweg 9 (waar Goossens Tweewielers momenteel tijdelijk gehuisvest is) erbij te betrekken.