Syntrus Achmea koopt 198 middenhuurwoningen in Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens twee institutionele opdrachtgevers 198 appartementen in Utrecht gekocht van Van Wanrooij Projectontwikkeling. De woningen maken deel uit van de nieuwe wijk Rijnvliet aan de zuidkant van Leidsche Rijn.

De woningen zijn verworven namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) en een Nederlandse verzekeraar, elk voor 50 procent. De appartementen aan de Stadsbaan in Rijnvliet variëren tussen de 60 en 135 m2 en zijn geschikt voor meerdere doelgroepen: gezinnen met kinderen, senioren en starters in het middenhuursegment en vrije sector huur. Per woning is een parkeerplaats beschikbaar in de parkeergarage onder de appartementen. De gemiddelde huurprijs bedraagt 1000 euro per maand.

Met deze acquisitie vergroot het ADRF de portefeuille met een aankoop in een economisch sterke regio, waar een grote vraag naar woningen in het middenhuursegment bestaat. “We zorgen er met deze aankoop voor dat er meer woningen beschikbaar komen voor de middeninkomens en sleutel-beroepen. Het vloeit voort uit onze ESG-strategie en de gewenste samenstelling van onze woningportefeuille", zegt fondsmanager Onno Hoff. Eerder dit jaar kocht het Fonds al 191 middenhuurappartementen in het centrum van Nieuwegein en verkocht het 399 woningen in kleinere plaatsen als Beilen, Sneek en Nijverdal.

“Van Wanrooij Projectontwikkeling heeft met deze grootschalige ontwikkeling invulling mogen geven aan de wens van de gemeente Utrecht om meer woningen toe te voegen aan de nieuwe wijk Rijnvliet. In nauwe samenwerking met Syntrus Achmea en overige betrokkenen kunnen wij deze nieuwe wijk vormgeven”, aldus directeur Clemie van Wanrooij. “Rijnvliet is een groene en waterrijke woonomgeving met een zeer gevarieerd woningaanbod. De 198 huurappartementen zijn een waardevolle aanvulling voor zowel de wijk als de stad.”

Capital Value en Topic Real Estate hebben Van Wanrooij Projectontwikkeling bij de transactie begeleid. Syntrus Achmea werd bij deze acquisitie juridisch bijgestaan door Houthoff. Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Deze woningen zijn een zeer welkome aanvulling op de woningvoorraad in Utrecht. Het is belangrijk dat we ook in de komende periode blijven werken aan het realiseren van nieuwe huurwoningen voor Utrecht om samen het woningtekort terug te dringen.”