Synchroon, ERA Contour en Redevco leveren Porseleinen Toren in Delft op

De Porseleinen Toren in Nieuw Delft is dinsdag feestelijk geopend door wethouder Frank van Vliet van de gemeente Delft. De glanzend wit geglazuurde woontoren is een opvallende verschijning aan de Papsouwselaan in stadsgebied Nieuw Delft.

Porseleinen Toren is ontwikkeld door Synchroon. Orange Architects is de architect en ERA Contour is verantwoordelijk voor de realisatie. Redevco is de eigenaar van de woontoren en heet de komende weken haar nieuwe huurders welkom. Met Porseleinen Toren, onderdeel van Abtswoudse Hof, één van de drie buurten van Nieuw Delft, markeert Redevco haar eerste residentiele aankoop in Nederland.

Vincent Bacas, Portfolio Director NL van Redevco: “De Porseleinen Toren is voor ons de opmaat naar verdere diversificatie, naast het winkelvastgoed waarin wij blijven investeren. Deze asset past perfect bij onze groeiambitie en bij onze onophoudelijke inspanningen om steden leefbaar te maken en te houden. Wij kijken er naar uit om de bewoners van de Porseleinen Toren een fijn thuis te bieden in een prettige en bruisende community.”

Mix appartementen en studio’s

In totaal bestaat Porseleinen Toren uit 85 huurappartementen in een mix van studio’s en drie- en vier kamerappartementen. Daarnaast is er een collectieve skybar met groene daktuin en 200 m2 horecaruimte op de begane grond. Alle appartementen worden tevens met vloerafwerking aangeboden.

Porseleinen Toren is klimaatneutraal gebouwd en beschikt onder meer over een innovatieve EQw installatie van Vaanster, die warmte uit de lucht haalt om daar vervolgens een ruimte mee te verwarmen en te koelen. Daarnaast zijn er materialen met een lage milieu-impact toegepast. Door middel van boomaanplant in Bolivia via Trees for all, compenseert Synchroon de CO2-uitstoot die is vrijgekomen tijdens de bouw. Tevens kunnen bewoners straks gebruik maken van diverse duurzame en gemeenschappelijke diensten, zoals deelauto’s, slimme pakketbezorging en community-apps.