Studentenwoningen voor Hyde Park Hoofddorp

De nieuwe wijk Hyde Park in Hoofddorp krijgt 580 studentenwoningen.

De wijk Hyde Park wordt op het voormalige kantorengebied Beukenhorst-West, tussen station Hoofddorp en het stadspark, gebouwd. In totaal komen hier zo'n 3800 nieuwe woningen. De wijk wordt ontwikkeld door Bouwfonds Property Development en Snippe Projecten. 

De studentencampus wordt vlak naast het NS-station Hoofddorp gebouwd. De appartementen zullen tussen de 20 m² en 40 m² groot worden.

Er zullen bijna geen parkeerplaatsen bij het complex gebouwd worden, schrijft het Noord-Hollands Dagblad in een artikel over de campus op het Hyde Park. Er wordt verwacht dat studenten geen auto hebben, de parkeerplaatsen worden 'verschoven' naar een andere plek in het Hyde Park. "Dat kan omdat het appartementencomplex voor studenten niet als apart bouwplan wordt gezien. Hyde Park als geheel is een bouwplan dus er kan met parkeerplaatsen worden ’geschoven’. Dat scheelt een hoop geld voor losse appartementengebouwen en maakt ze betaalbaar, aldus het Noord-Hollands Dagblad."

De woningen worden verhuurd door Duwo, die volgens de gemeente haarlemmermeer voorrang gaat geven aan Haarlemmermeerse jongeren.