Start bouw 186 woningen Parkweelde III in Amersfoort

Op 14 februari was de start bouw van 186 woningen in het project Parkweelde III in Amersfoort.

Parkweelde is een integraal onderdeel van het grotere initiatief ‘Amersfoort Vernieuwt’, een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Parkweelde III fase 2 en 3 bestaat uit 63 eengezinswoningen en 123 appartementen.

De ontwikkelingen van Parkweelde begonnen in het begin van 2000. Parkweelde I werd als eerste ontwikkeld in het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Daarna volgde Parkweelde II aan de Van Randwijcklaan. De eerste fase van Parkweelde III, het sluitstuk van dit uitgebreide gebiedsontwikkelingsproject, is in 2022 van start gegaan.

Sleutel

Vlak voor de Kerst hebben 111 huishoudens de sleutel van hun nieuwe thuis in de eerste fase gekregen. De verwachting is dat de totale ontwikkeling van Parkweelde III, bestaande uit 400 woningen, in 2025 voltooid zal zijn. Van de 400 woningen zijn er 320 sociale huurwoningen en 80 woningen in het middensegment.

De bouw is in handen van Koopmans Bouw, onderdeel van TBI. De eerste 214 woningen van deze ontwikkeling in de eerste fase worden in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. De 111 woningen die voor de Kerst al waren opgeleverd maken daar deel van uit.