Staedion verwerft 300 sociale huurwoningen in de Binckhorst in Den Haag

Nu Projectontwikkeling en Stebru hebben 300 sociale huurwoningen in de Binckhorst in Den Haag opgeleverd aan woningcorporatie Staedion.

Het nieuwe woongebouw bestaat uit twee torens van 40 en 70 meter hoog. Complex Pegasus omvat in totaal 152 driekamerappartementen en 134 tweekamerappartementen en 14 studio’s. Alle woningen zijn energiezuinig. In het gebouw is een parkeergarage met 80 plaatsen. En er zijn zo’n 900 fietsparkeerplaatsen in het gebouw. De plint biedt 18 bedrijfsruimtes van in totaal 3.000 m2; dat betreft een investering van NovaVida.

Om de krapte op de woningmarkt te verminderen verhuurt Staedion 26 woningen op basis van friends-contracten. Hiermee kunnen twee vrienden samenwonen in een sociale huurwoning en zijn ze gezamenlijk verantwoordelijk voor het betalen van de huur. Voorheen was het alleen mogelijk om samen te wonen als je een duurzaam gemeenschappelijk huishouden voert, in veel gevallen een liefdesrelatie. Of je kon als vrienden samenwonen, maar dan in een vrijesectorwoning.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De Binckhorst is een mooie gebiedsontwikkeling. Dit project en deze locatie passen in onze strategie om een significante bijdrage te leveren aan de woningbouwproductie in de stad. We hebben een grote bouwopgave voor de komende jaren en dit project visualiseert onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.”

De Binckhorst wordt de komende jaren stap voor stap getransformeerd naar een plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. In de eerste fase worden hier 5.000 woningen gerealiseerd. Daarbij wordt het karakter van de Binckhorst behouden: een wijk met een industrieel karakter, waar veel plek is voor de creatieve industrie en bedrijvigheid.

img
Redacteur
Profiel