Stadswerven start met deelplan The Yard

Stadswerven is begonnen met de bouw van 44 duurzame woningen in de gelijknamige gebiedsontwikkeling in Dordrecht.

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven is een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Dura Vermeer en JP van Eesteren.

In de gebiedsontwikkeling Stadswerven in Dordrecht komen 34 appartementen in twee verschillende gebouwen, een met 25 woningen en een met 9 woningen. Ook komen er 10 stads- en havenwoningen. De appartementen en woningen zijn voorzien van ruime buitenruimten of tuinen en hebben een eigen parkeerplaats in de privé-stallingsgarage onder de binnentuin.

Zowel de appartementen als de woningen zijn aangesloten op het HVC-warmtenet. Hiermee is er geen gaslevering meer in de woning en is ook geen cv-ketel meer nodig. Door de aansluiting op het warmtenet is er in vergelijking met de verwarming met aardgas een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen. De prijzen voor de appartementen variëren van € 495.800 tot € 1,3 mln v.o.n. Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in juni 2022.

Het ontwerp van de woningen is van het Dordtse architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. De realisatie van The Yard is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Scheepswerf De Biesbosch
De transformatie van de voormalige locatie van de scheepswerf De Biesbosch naar een woon-, verblijfs- en recreatiegebied is in volle gang. Het plan telt in de toekomst 900 woningen, hiervan zijn er op dit moment ruim 200 in aanbouw of gerealiseerd.