Stadsloods Amsterdam helpt in 2019 honderd partijen bij het vinden van huisvesting

De Amsterdamse Stadsloods heeft vorig jaar honderd ondernemers en organisaties geholpen bij het vinden van huisvesting, zo blijkt uit het Jaaroverzicht 2019.

Er melden zich steeds meer nieuwe ondernemers en organisaties bij de Stadsloods, maar het wordt tegelijkertijd steeds moeilijker betaalbare bedrijfsruimte te vinden. Met hulp van de Stadsloods is in 2019 40.000 m2 bedrijfsruimte gevuld. Driekwart daarvan bevindt zich binnen de gemeente Amsterdam. De rest betreft bedrijfsruimte in de regio.  

Volgens het jaaroverzicht melden zich steeds meer winkeliers, bedrijven en horecapartijen op zoek naar een passende plek. De ruimtevraag betreft voor driekwart minder dan 500 m2. Ook vragen steeds meer huisartsen, psychologen en manueel therapeuten hulp bij hun zoektocht naar praktijkruimte. Verder dienden zich vorig jaar partijen aan op zoek naar een plek voor een spookhuis, een drijvende evenementenlocatie, een indoor surfcentrum en een drijvende bioscoop.

Amsterdam kent tal van initiatieven voor nieuwe bioscopen. Onder meer aan de Zuidas, in Nieuw-West, Noord en Haven-Stad. Zo zoekt de Britse keten Everymancinema een plek in Amsterdam. In het Jaaroverzicht wordt gepleit voor nieuw stedelijk beleid voor de huisvesting van bioscopen. Een bredere afweging moet ervoor zorgen dat nieuwe bioscopen meer over de stad worden verspreid.

img
Redacteur
Profiel