Stadshart Lelystad wordt voetgangersgebied

Het college van lelystad heeft besloten om van het Stadshart een voetgangersgebied te maken binnen openingstijden van winkels. Buiten de openingstijden mag er gefietst blijven worden. Het besluit ligt vanaf 21 februari 2024 zes weken voor iedereen ter inzage.

De gemeente Lelystad werkt aan een levendig Stadshart en een vernieuwd Stationsgebied. Met veel aandacht voor groen in de stad door allerlei planten, bomen en waterelementen. Maar het Stadshart moet volgens het college ook een plek worden waar ruimte is om langer te verblijven en elkaar te ontmoeten.

Wethouder Piet van Dijk: ‘We zijn met de ontwikkeling van het actieplan voor het Stadshart bezig en willen ook alvast stappen maken die al in de lijn daarvan liggen. Door een voetgangersgebied te maken van het Stadshart wordt het Stadshart aantrekkelijker om te winkelen en langer te verblijven. En dat is precies wat het actieplan beoogt. Ook wordt het Stadshart daardoor veiliger. We komen met dit besluit bovendien tegemoet aan een lang gekoesterde wens van ondernemers en aan de motie van de raad.’