Snippe Projecten en BPD bundelen krachten voor Hyde Park

BPD, Bouwfonds Property Development, gaat samen met Snippe Projecten Hyde Park in Hoofddorp realiseren.

De twee ervaren ontwikkelaars zetten daarmee gezamenlijk de schouders onder een van de grootste gebiedsontwikkelingen in de Benelux. Hyde Park is uitzonderlijk door zijn omvang van 3.800 woningen, waar straks 6.000 mensen wonen. De aantrekkelijke stedelijke woonwijk heeft – na realisatie – een verkoopwaarde van meer dan één miljard euro. De stedenbouwkundige opzet is van de hand van Winy Maas van het internationaal bekende bureau MVRDV. Aan de woongebouwen werken vooraanstaande architectenbureaus uit binnen- en buitenland mee.

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. De wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Haarlemmermeer. Op dit moment zijn er al meer dan 9.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. In september van dit jaar start de verkoop van de eerste woningen. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Samenwerking
BPD neemt net als Snippe Projecten voor 50% deel aan Hyde Park. André Snippe, CEO van Snippe Projecten, is verheugd over de samenwerking: “Dit is niet alleen goed voor Hyde Park, maar ook voor onze beide organisaties. BPD heeft in haar 75-jarige bestaan een schat aan ervaring opgedaan met andere grote gebiedsontwikkelingen, waar wij ook weer het nodige van kunnen opsteken. En omgekeerd hebben wij met het Hyde Park House, met zijn complete design-modelwoningen, een persoonlijk verkoopconcept dat voor BPD weer aantrekkelijk is.” Walter de Boer, CEO van BPD: “Ik ben onder de indruk van die klantbenadering, waarin persoonlijke aanpak en beleving centraal staan. Van onze kant leveren we graag de expertise, kennis en kunde om dit fantastische project succesvol samen te realiseren.”