Sneaker cleaning- en reparatieservice Wear in De Koopgoot Rotterdam

Wear opent een eerste duurzame winkel in De Koopgoot in Rotterdam-Centrum.

Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen hebben de ambitie om de wegwerpcultuur in de fashionindustrie te doorbreken en werkgelegenheid te creëren voor mensen met onbenut arbeidspotentieel. Daarom introduceren zij een schoonmaak- en reparatieservice voor sneakers. Ook verkopen zij refurbished sneakers. 

Vorige jaar opende het duo al een pop-up store in de Van Oldenbarneveltstraat. “Wij willen met ons concept laten zien dat de toekomst van retail duurzaam, circulair en inclusief is. Jaarlijks wordt er in Nederland 300 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand, dat zijn maar liefst 12.500 vrachtwagens vol. De kledingindustrie is enorm vervuilend. Wij laten met ons concept zien dat dit anders kan en we zijn enorm blij dat we dit vanaf deze zomer kunnen gaan doen in het commerciële winkelhart van Rotterdam", aldus Van Galen.

Winkelgebied De Koopgoot in het centrum van Rotterdam is een belegging in het CBRE Dutch Retail Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds dat wordt gemanaged door CBRE Investment Management. De marketing en het vastgoedmanagement is in handen van Cushman & Wakefield.

img
Redacteur
Profiel