Segro levert nieuw DC op aan DHL Global Forwarding

Segro Netherlands heeft onlangs het nieuwe distributiecentrum voor DHL Global Forwarding opgeleverd. DHL gebruikt de 28.000 m² die het gebouw telt voor opslag en crossdock-activiteiten van goederen die met luchtvracht ons land binnenkomen of verlaten. De locatie is tevens het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van de expeditietak van DHL.

Het nieuwe DHL-distributiecentrum en hoofdkantoor is gevestigd aan de oostzijde van Segro Park Amsterdam Airport. DHL Global Forwarding koos voor een langjarige huurovereenkomst. “Als grootste luchtvrachtexpediteur voegen we belangrijke nieuwe faciliteiten toe aan het luchtvrachtarsenaal van Schiphol. Daarmee draagt DHL direct bij aan de belangrijke vrachthubfunctie van onze nationale luchthaven voor de Nederlandse economie”, aldus Henk Venema, ceo DHL Global Forwarding Western Europe.

Het distributiecentrum voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen. Zo wordt het Breeam Excellent gecertificeerd. De staalconstructie is volledig circulair en demontabel en ook de gevelpanelen zijn 100% cradle to cradle. Daarnaast worden de gevels voorzien van beplanting en houten accenten. Het gebouw werd voorzien van een ‘energieplein’. Hier wordt exclusief voor DHL energie geproduceerd en opgeslagen met een batterijopstelling van 1MW/1MWh en met de buitenopstelling van de converters van de 3 MWp zonnestroominstallatie.

De bouw van het distributiecentrum startte in september 2022. Inmiddels bouwt Segro verder aan de oostzijde (zichtlocatie A4/A5) en realiseert hier momenteel zes duurzame logistieke units. De oplevering van deze units is gepland in Q2-2024.