Schroders Capital verwerft kantoorgebouwen Hoog Catharijne in Utrecht

Schroders Capital heeft het kantorencomplex bovenop winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht gekocht.

De aankoop van Klepierre  -die eigenaar blijft van het winkelcentrum - betreft 50.000 m² kantoorruimte verdeeld over zeven deels geschakelde kantoorgebouwen. De panden zijn verworven in samenwerking met een consortium van Nederlandse family offices. Financiering voor de overname werd verstrekt door Berlin Hyp en Helaba.

De overname, aldus  Maarten Briët, co-head van Schroders Capital Real Estate Netherlands, benadrukt de visie van Schroders om te investeren in objecten op sterke locaties. “De toplocatie in het centrum, omgeven door een breed scala aan voorzieningen en direct grenzend aan een van de best verbonden treinstations van Nederland, maakt het tot een object dat voldoet aan de wensen van een breed scala aan huurders. Wij geloven sterk in het lange termijn potentieel van goed gelegen multi-tenant kantoren die een inspirerende werkplek bieden.”

Klepierre werd bijgestaan door Cushman & Wakefield (commercieel), De Brauw (juridisch) en CVO (technisch). Schroders werd geadviseerd door CBRE (zowel commercieel als technisch), DLA Piper (juridisch) en PWC (fiscaal).

img
Redacteur
Profiel